Postřehy, svědectví, myšlenky, jež provází moje milované a milující putování zde na zemi s pohledem upřeným na nebe.

Princezny a princové na bílých koních

24. 7. 2015 21:32
Rubrika: myšlenky


Každá dívka sní o muži, který ji oslní, bude ji dobývat, milovat ji po celý život – o muži, se kterým bude navždy šťastná. Co ale dělat do doby, než toho „pravého“ najdete? Snít o něm a těšit se na „život potom“? Chyba, milé dámy! Nejsme žádné načančané princezničky, abychom musely sedět se založenýma rukama, nemusíme se bát o svoje růžové šatičky a načesané vlasy. Žijme!

Zní to jednoduše, ale mnohé z nás s tím mají problém. Myslíme si, že až pro nás přijede „ten pravý“, sestoupí ze svého bělouše, sundá si korunu a složí ji k našim nohám – bude nám automaticky líp, budeme konečně šťastné. Ve skutečnosti nikdo, kdo není šťastný sám o sobě, nenalezne pravé a trvající štěstí v druhém člověku. Štěstí je v našem srdci, když do něj pustíme Boha a začneme Mu slepě důvěřovat. Štěstí je, když poznáme povolání k Lásce, které nám osobně Bůh dává každý nový den. Štěstí najdeme jedině v Bohu. Pokud mu ovšem uděláme místo v našem srdci (mezi všemi těmi šminkami a dalším harampádím, která v něm dost často taky skladujeme).

A princové na bílých koních - vezmeme-li v úvahu to, že by snad přece jen existovali - se budou mnohem raději dvořit princezně, která je nutně nepotřebuje k tomu, aby byla v životě šťastná, která se nenechá dobýt na první pokus, ale která bude znát svou cenu a svoje povolání od Boha.

Ráda věřím na „šťastně až do smrti“, ale nemyslím si, že jediný důvod, proč nás Bůh stvořil, je čekání na „toho pravého“ v teple a bezpečí svého zámku. Žádné těšení se na „až jednou“. Dovolím si dokonce tvrdit, že každá z nás je povolaná milovat velké množství lidí ještě předtím, než potkáme svého muže – a také po tom, co ho potkáme.

Tak se nebojme, drahé dívky, milovat všechny, které nám Bůh pošle (naše rodiče, sourozence, přátele, spolužáky i lidi, kteří nám nejsou sympatičtí). Jak jinak se chcete naučit opravdově milovat než nepřetržitým tréninkem? A pokud se vám zdá, že Bůh na vás zapomněl, vězte, že ani princové nejsou neomylní a občas se můžou někde zatoulat. Dejme jim čas. Věřím, že to bude stát za to!

 

                                    

Zobrazeno 1445×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková